گوشت کبک از گوشتهای بسیار لذیذ و سودمند است. گرچه دسترسی به این گوشت برای همه افراد جامعه آسان نبوده و میسر نیست، لیکن خواص بیشمار آن ما را بر آن داشت تا شما را با خواص گوشت این پرنده آشنا کنیم. گوشت کبک با طبیعت گرم، چربی پایین و پروتئین بالا برای همگان از کودک و خردسال تا شخص سالمند مفید بوده و سلامت بخش است. از خواص گوشت کبک در طب سنتی برای درمان بیماریهایی هم چون ضعف اعصاب و درد مفاصل استفاده می شود. در ادامه این مطلب تعدادی از خواص گوشت کبک و کاربردهای درمانی آن گردآوری شده است.
کبک از خانواده ماکیان با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری است. گوشت کبک، معمولا جزو غذاهای لوکس محسوب می شود و قیمت بالا و مخصوص به خود دارد. گوشت این پرنده، به علت داشتن جنب و جوش های فراوان از لحاظ لذیذی از گوشت مرغ ، شترمرغ و بوقلمون بالاتر و خوش طعمتر میباشد. حدود ۷ الی ۱۰ درصد پروتئین بیشتری دارد و بسیار گوشت خوب و قابل استفادهای بوده، جذب بسیار عالی مواد غذایی این گوشت توسط بدن امکانپذیر است .
مزاج گوشت کبک، گرم و خشک است. بهطورکلی، طبع پرندگان کوچکتر همانند خواص گوشت کبوتر که دارای تحرک بیشتر و سریعتر هستند، به سمت گرمی و خشکی بیشتری است، اما خارج از اعتدال نبوده و مورد توصیه طب سنتی و بسیار مفید برای انسان است. بسیار لطیف و سریع الهضم است و غذاییت نسبتا زیادی دارد. برخی از خواص گوشت کبک به شرح زیر میباشد:
وجود مقادیر زیاد مواد معدنی در گوشت کبک، نشان دهنده ارزش غذایی بالای آن میباشد. مقدار پتاسیم گوشت کبک، زیاد بوده و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و مقدار کمی گوگرد آن می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. در ۱۰۰ گرم گوشت کبک ۱۵۸ کالری انرژی نهفته است. البته از لحاظ آهن گوشت کبک، فقیر است و در مقایسه با خواص گوشت شترمرغ و حتی مرغ، آهن کمتری دارد. همچنین لازم به توضیح است عناصر غذایی موجود در گوشت کبک، این قابلیت را دارد که به خوبی جذب بدن گردد و به همین جهت در تامین مواد مورد نیاز بدن بسیار کارا است.
منابع: کتاب فرهنگ خوردنیها، سایت دام و طیور ایران، سایت تبیان