خواص ضد التهابی بادام زمینی به درمان بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما کمک می کند، همچنین اسید های چرب موجود در بادام زمینی تورم و قرمزی پوست ناشی از این بیماری ها را از بین می برد.
بادام زمینی حاوی مقادیر بالای ویتامین E، روی و منیزیم است که پوست را پاکسازی کرده و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، ویتامین C و اسید های چرب است که با افزایش تولید کلاژن چین و چروک پوست را درمان کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
ویتامین E موجود در بادام زمینی به درمان آفتاب سوختگی پوست کمک می کند.
بتا کاروتن و آنتی اکسیدان های موجود در بادام زمینی به رشد و ترمیم بافت های بدن کمک کرده و برای درمان زخم ها و کبودی های پوست مفید می باشد.
بادام زمینی حاوی مقادیر بالای اسید های چرب امگا ۳ است که باعث تقویت فولیکول مو و افزایش رشد موی سر می شوند. همچنین بیوتین موجود در بادام زمینی برای جلوگیری از ریزش مو مفید می باشد.
بادام زمینی منبع عالی زیادی از اسید های آمینه است که برای درمان طاسی مردانه مفید می باشد.
کمبود ویتامین E باعث می شود که موی سر شکننده و آسیب دیده شوند، بادام زمینی حاوی مقادیر بالای ویتامین E بوده و به درمان مو های شکننده و آسیب دیده کمک می کند.
بادام زمینی غنی از پروتئین بوده و اسید های آمینه موجود در آنها برای رشد بدن نوزادان و کودکان مفید می باشد.
مقادیر بالای اسید های چرب امگا ۳ موجود در بادام زمینی برای رشد مغز نوزادان و کودکان مفید می باشد.
آنتی اکسیدان رزوراترول یا رسوراترول موجود در بادام زمینی برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید است.
فراموش نکنید که تغذیه نوزاد زیر یکسال با بادام زمینی خطر واکنش های آلرژیک را افزایش می دهد، اگر می خواهید بادام زمینی را به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید بهتر است پس از دو سالگی این کار را انجام دهید.
مقادیر بالای اسید فولیک موجود در بادام زمینی خطر نقص جدی لوله عصبی در جنین در دوران بارداری را کاهش داده و باعث تقویت بدن زنان باردار می شود.
تریپتوفان موجود در بادام زمینی باعث افزایش سروتونین خون شده و به بهبود خلق و خو و درمان افسردگی زنان باردار کمک می کند.
گفته شده که خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می تواند خطر بیماری های آلرژیک مانند آسم را در نوزادان و کودکان کاهش دهد.
مقادیر بالای منگنز موجود در بادام زمینی باعث کاهش قند خون شده و خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد.
مقادیر قابل توجه آهن موجود در بادام زمینی باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون شده و خطر ابتلا به کم خونی در زنان باردار و جنین را کاهش می دهد.
بادام زمینی یک منبع طبیعی ال آرژنین است که به درمان اختلالات نعوظ و تقویت میل جنسی در مردان کمک کرده و باعث بهبود عملکرد جنسی آقایان می شود.
مقادیر بالای فیبر موجود در بادام زمینی به دفع سموم بدن کمک می کند ( تجمع سموم در بدن باعث اضافه وزن و چاقی می شود ) و با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
اگر لاغر هستید و به دنبال راهی برای چاقی و افزایش وزن هستید به شما پیشنهاد می کنیم هفته ای دو بار بادام زمینی یا کره بادام زمینی مصرف کنید.
یکی دیگر از خواص بادام زمینی منگنز موجود در بادام زمینی با افزایش سوخت و ساز چربی ها و کربوهیدرات ها به کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.
مصرف بادام زمینی خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا و بیماری های صفراوی را کاهش می دهد، همچنین بادام زمینی با پاکسازی کبد و کاهش چربی کبد به درمان بیماری کبد چرب کمک می کند.
یکی دیگر از خواص بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش می دهد.
یکی دیگر از خواص بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین ها، مواد معدنی، مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست و به عنوان یکی از بهترین منابع انرژی برای ورزشکاران و بدنسازان شناخته می شود.
مقادیر قابل توجه فیبر موجود در بادام زمینی باعث بهبود هضم غذا شده و به درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
یکی دیگر از خواص بادام زمینی مقادیر بالای فیبر موجود در بادام زمینی با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
یکی دیگر از خواص بادام زمینی مقادیر بالای اسیدهای چرب مونو غیر اشباع به خصوص اسید اولئیک موجود در بادام زمینی می تواند باعث کاهش چربی خون بالا شود.
پلی فنول های موجود در بادام زمینی خطر ابتلا به بیماری کرونری، بیماری های قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.
یکی دیگر از خواص بادام زمینی تریپتوفان موجود در بادام زمینی باعث افزایش سروتونین خون شده و به درمان افسردگی کمک می کند.
بادام زمینی مقادیر بالای فیتواسترول های خاصی به نام بتا سیتوستول دارد که خواص ضد سرطانی و ضد تومور دارند. تحقیقات انجام شده در ایالات متحده آمریکا نشان داده که مردان و زنانی که حداقل دو بار در هفته بادام زمینی مصرف کردند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در آن ها به ترتیب ۲۷ و ۵۸ درصد کمتر بوده است.
مطالعات ثابت کرده اند که مصرف مواد غذایی غنی از نیاسین مانند بادام زمینی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۷۰٪ کاهش می دهد.
بادام زمینی می تواند باعث ایجاد آلرژی و حساسیت شدید در افراد شود، بد نیست بدانید که بادام زمینی یکی از ۸ ماده ی غذایی آلرژی زا محسوب می شود که حساسیت به آن حتی می تواند باعث مرگ شود. حساسیت برخی افراد به قدری شدید است که حتی بو کردن بادام زمینی هم می تواند باعث مرگ شود.
علائم آلرژی به بادام زمینی شامل تورم لب ها و زبان، قرمزی پوست، احساس خفگی، حالت تهوع، مشکل تنفس و شوک آنافیلاکسی می باشد.
بادام زمینی گاهی اوقات می تواند با آفلاتوکسین که یک ماده سمی خطرناک است، آلوده شده باشد و باعث مسمومیت با آفلاتوکسین شود، علائم مسمومیت با آفلاتوکسین از دست دادن اشتها، زردی و مشکلات کبدی و در نهایت سرطان کبد می باشد.
تیروئید : بادام زمینی یکی از مواد غذایی گواتروژن محسوب می شود و می تواند باعث اختلال در عملکرد تیروئید و تشدید گواتر شود.
طبیعت بادام زمینی گرم و تر می باشد. بادام زمینی مقادیر بالای اسید اولئیک و اسید لینولئیک، آنمتی اکسیدان ها و پلی فنول ها، ویتامین های گروه B مانند نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین B6، ویتامین B9، ویتامین C، ویتامین A، اسید پانتوتنیک، پتاسیم، منگنز، مس، کلسیم، منیزیم، آهن، سلنیوم و روی می باشد.
بادام زمینی بومی آمریکای جنوبی بوده و در واقع از خانواده ی حبوبات است اما از آنجایی که همه خواص آجیل مانند بادام و بادام هندی را دارا می باشد به عنوان آجیل طبقه بندی می شود.
بادام زمینی را به صورت بادام زمینی خام یا بادام زمینی برشته و بو داده به عنوان آجیل استفاده می کنند، علاوه بر این بادام زمینی را برای تهیه آرد بادام زمینی، کره بادام زمینی، روغن بادام زمینی، انواع سالاد و سس سالاد، سوپ و خورش استفاده می کنند.
منابع : stylecraze – healthline